* Een kort verslag. De afstanden worden groter en tijd voor rustdagen hebben we niet echt.

Dag 48 en 49

De tassen zijn ingepakt, het eten is ingeslagen. We zijn er klaar voor om het woestijngedeelte af te ronden en het hooggebergte, de Sierra Nevada’s, in te gaan. Er is dit jaar uitzonderlijk veel sneeuw gevallen en het is de vraag of het veilig is om te wandelen in het hooggebergte. We hopen echter dat het wel mee zal vallen. Het plotseling snelle smelten van de sneeuw zorgt voor lawinegevaar, moeilijk begaanbare sneeuw en snelstromende rivieren. En dus besluiten we op het laatste moment om toch naar Noord-Californië te gaan en 900 mile ‘terug’ te hiken in de hoop dat de sneeuw smelt.

We boeken een Ford Fiësta naar krijgen een Ford Mustang mee. Wat een avontuur.

Dag 50

Na 4 dagen niet te hebben gehiket, heb ik opeens weer zere kuiten. De omgeving is heel anders dan in de woestijn.

Dag 51

Myrthe en ik lopen al pratend verkeerd en moeten 2 mile teruglopen. Die 4 mile extra levert onze eerste 25 mile dag op

Dag 52

Sneeuw. Minder sneeuw is nog steeds sneeuw. Het uitzicht op Mt Shasta is echter mooi en de sneeuw niet te lastig.

Dag 53

Het is eindelijk heet en dus hebben we onweersbuien. Gelukkig steeds in de verte. Waar we wel last van hebben zijn de muggen. Op de onderste foto is het 30 graden tijdens het avondeten maar toch hebben we al onze kleren aan. Jeuk. Voortdurend jeuk.

Dag 54

Gek om opeens tussen de toeristen te kijken naar watervallen. We hebben al 5 dagen niet gedoucht en voelen ons een beetje misplaatst. De watervallen zijn echter erg mooi. Bij Barney Mountain Ranch kunnen we kamperen, douchen, eten, wassen en zelfs zwemmen in het zwembad. Hoe fijn.