Marion Korevaar

Vele wegen brachten me tot hier

Hiker Heaven – Tehachapi

Dag 34

Als ik om 6 uur mijn tentje openrits, zie ik niets. We bevinden ons in een wolk. Het is grijs, nat en heel koud. Het inpakken van een nat tentje bevordert mijn wandelzin niet echt. We hopen dat het weer later vandaag/op lagere hoogte/aan de andere zijde van de berg beter wordt. Dat wordt het niet. Het begint te regenen en het stopt niet meer. Vandaag voelt het wandelen als een verplicht nummer. Gelukkig staat vanmiddag Casa de Luna op het programma. De gastvrijheid van sommige mensen is ongekend. We worden opgewacht door de vrouw des huizes. Ze doet me nog het meest denken aan ma Flodder, met haar sigaret in haar mond en met haar postuur. Hoewel we zeiknat zijn, geeft ze ons een dikke knuffel. En ze reikt ons een Hawaii-shirt aan dat we over onze regenkleding aantrekken. Achter het huis ligt een bos met heel veel kampeerplekjes. Andere hikers hebben de afgelopen jaren beschilderde stenen achtergelaten. Het voelt een beetje als het sprookjesbos. We zetten snel onze tentjes op en wandelen het dorp in. De enige winkel/koffiebar blijkt bij het tankstation te zijn. Het is er warm en wij hebben het koud. We blijven dan ook een en uur met onze warme chocolademelk in de handen in de winkel staan. ’s Avonds eten we de welbekende tacosalade waarbij ma Flodder iedereen die bij het opscheppen zijn bord boven de pan houdt een klap op de kont geeft met haar pollepel. Na het eten gaat de muziek aan. Iedereen die een dansje doet voor ma Flodder krijgt een PCT- bandana. Voor ze de muziek aanzet, vertelt ze ons dat we onszelf vooral niet te serieus moeten nemen. Alle dansjes leiden tot heel wat hilariteit. Het feestje gaat daarna nog wel even door maar zonder mij, want ik kruip lekker in mijn warme slaapzak.

Dag 35

Het ontbijt bestaat uit pannenkoeken en de zon schijnt. Ik ben een happy hiker. Na het ontbijt doen we boodschappen voor de komende dagen. Pas om 11 uur beginnen we bepakt en bezakt aan onze tocht voor vandaag. Dat valt na een resupply elke keer tegen. Als je hiket heb je veel calorieën nodig. Een nadeel is echter dat je al dat eten wel zelf moet meesjouwen. Ondanks onze late start lopen we vandaag toch 18 mile. Aan het eind van de dag zetten we snel ons tentje op, eten we wraps of ramen noodles en gaan we naar bed.

Dag 36

Mile 500 komt in zich. 800 kilometer hebben we al afgelegd. Dat klinkt als een heel eind maar we zijn nog niet eens op 20%. Toch vieren we het met een snicker. Er is wederom slecht weer voorspeld. Een uur voor we onze kampeerplek bereiken, zien we een flinke bui onze kant opkomen. Ik probeer haast te maken. Ik ben geen liefhebber van onweer. Gelukkig gaat de bui langs ons heen. Wel zie ik het in de verte weerlichten in de woestijn en regent het. Nadat de regen is gestopt, kunnen we toch nog even buiten eten.

Dag 36

We besluiten vandaag maar 8.5 mile te lopen. Er is weer kou en regen voorspeld en we zijn wel een beetje klaar met dit weer. Als we de weg hebben bereikt, nemen we een shuttle naar een dorpje verderop. De chauffeur vertelt dat de dag ervoor weerswaarschuwingen waren afgegeven voor blikseminslag, overstromingen en sneeuwval. Soms is het goed om onwetend te zijn. Wij kampeerden op een redelijk beschutte plek en zijn de dans ontsprongen. De bergen om ons heen zijn echter bedekt met sneeuw. In deze omgeving hoort het inmiddels snikheet te zijn. Dat is het allesbehalve. In het hotel kunnen we voor het eerst in een week douchen en kijken we met z’n vieren op een telefoonschermpje naar de luizenmoeder. Fijn zo’n onverwachte halve rustdag.

Dag 37

Vandaag staat de etappe van de LA aquaduct op het programma. Deze etappe gaat 18 mile over vlak terrein zonder enige beschutting. Gewoontegetrouw hiken wandelaars deze etappe ’s nachts om de extreme hitte te vermijden. Vandaag is het echter 13 graden. Geen reden dus om ’s nachts te wandelen. Tijdens onze eerste pauze zoek ik een plek om te plassen. Ik vind een plek tussen de Joshuabomen. Soms voelt het wandelen al zo gewoon dat ik me niet meer realiseer dat het bijzonder is, maar zo hurkend tussen de Joshuabomen, ben ik me daar weer van bewust. Het is een vlakke etappe over een brede weg. Om de tijd te doden zingen we luid mee met achtereenvolgens een Nederlandstalige-, Disney- en een jaren-’90-spotifylijst. Aan het eind van onze etappe komen we windmolenparken tegen en leveren we een gevecht tegen de wind. Er blijken kampeerplekken te zijn in een valei met struiken en bomen die ons beschermen tegen de wind.

Dag 38

We beginnen en eindigen de dag met windmolens. En we doen oneindig lang over een klim omdat het pad over de volledige breedte van de berg loopt. In mijn ogen had die klim minstens 4.5 mile korter gekund. Ik erger me dan ook groen en geel. Morgen willen we graag op tijd in Tehachapi zijn. We lopen onze langste etappe tot nu toe: 23 mile. En eigenlijk voel ik me daarna prima. Geen zere voeten, knieën, kuiten. Wel slaap ik erg lekker.

Dag 39

We slapen uit tot 7 uur. We hoeven namelijk nog maar 9 mile tot aan Tehachapi. Hoewel het een korte etappe is, vind ik m’n ritme niet. Ik ben toe aan een rustdag. Pas als ik in Tehachapi een lekker broodje eet en een gezonde smoothie drink, trekt m’n humeur bij. Even helemaal niets

Vorige

Wrightwood-Hiker Heaven

Volgende

Tehachapi – Walkers Pass

 1. Sebastian

  WOooohooooo Tehachapi!!!! You are doing a great job ? I remember walking the aquaduct and the windmills, so funny and the wind was so crazy.
  Have a good rest in town, i am sure you guys went to the german bakery, a line of backpacks infront of a store is always a good sign haha (thats at least how I remember that place)
  Hope weather is going to be as the last day, its a beautiful stretch and wait, I think its just before the 40miles without water right?? Maybe a bit rain would be nice haha

  • marionkorevaar

   We had more than a bit of rain: flash flood warning, hail and water flowing over the trail, but it was a beautiful stretch, we saw a bear, rattle snakes, a scorpion, and it’s finally hot (maybe even too hot). Only 3 more days to Kennedy Meadows:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: