Marion Korevaar

Vele wegen brachten me tot hier

Shit story

Halverwege Record Hill constateer ik dat ik ziek ben. Ik heb buikkramp, voel me futloos en moet na elke drie stappen een pauze inlassen.

Na een nacht slapen zijn mijn klachten niet minder. Parasieten, zeep in je poep, bacteriële infecties, wormen, mijn medegidsen hebben alle diagnoses de afgelopen weken verzameld. Dit keer is het mijn beurt om m’n potje poep naar het laboratorium te brengen. Tot mijn verbazing blijkt geen van de bovenstaande categorieën van toepassing. Ik heb de kaart ‘gistinfectie’ getrokken. Dat krijg je onder andere van het eten van te veel suiker. Maar ik heb nog nooit zo weinig suiker gegeten. Ik eet alle dagen rijst en bonen. En af en toe een banaan.

Die banaan schrap ik dus maar uit mijn dieet want suiker schijnt de situatie te verergeren. En pasta en melkproducten en brood en snickers. Eigenlijk alles wat lekker is.

En dat werkt. Ik ben minder moe, heb minder last van buikkramp, durf zelfs weer wat anders te eten dan groenten. Het gaat zelfs zo goed dat ik tijdens de laatste avond van mijn 4-daagse trip naar Mexico besluit om een biertje te drinken. Of 2, of 3. Misschien 4. Maar dan wel kleine glazen.

En nu ben ik weer terug bij af en poep ik na elke hap water met een kleurtje. Ik weet niet zo goed wat ik erger vind: dat ik vrijwel niets kan eten zonder dat mijn buik van streek raakt of dat ik niet kan wandelen. Shit!

Vorige

Verbonden

Volgende

Campo-Warner Springs

  1. W. Van der Veldeb

    Vervelend! Beterschap en hou je taai! Groetjes Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: